CITROËN EN TOTAL VIEREN 50 JAAR PARTNERSCHAP

Total en Citroën, vereende krachten sinds 1968 Dit ‘succesverhaal’, met een mix van innovatie en passie voor sport, heeft beide merken naar de top geleid.
Een terugblik op 50 jaar succesvolle samenwerking, zowel commercieel als sportief, die heeft bijgedragen aan de internationale bekendheid van beide ondernemingen.

Sinds de start van hun partnerschap in 1968 heeft Total de industriële ontwikkeling van Citroën op vijf continenten ondersteund door een breed scala aan smeermiddelen voor auto’s te leveren. In de loop van tientallen jaren hebben de twee ondernemingen samen oliën ontwikkeld die afgestemd waren op de Citroën-motoren om ze zuiniger en milieuvriendelijker te maken.

Het milieu vormt voor Citroën en Total een zeer belangrijk punt van aandacht. De partners hebben zich ertoe verbonden hun milieueffecten drastisch te verminderen, met name door een lagere CO2-uitstoot. R & D-teams werken samen om specifieke oplossingen op maat te ontwikkelen. Deze inspanningen komen nu tot uiting in de ontwikkeling van de TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, een synthetische, milieuvriendelijke olie die het brandstofverbruik tot 4% * doet afnemen.

Een andere pijler van het Citroën-Total-partnerschap is het streven naar uitmuntendheid en het aangaan van de competitie. Van gedetailleerde olieanalyses tot testritten op circuits, van rally-raids tot het World Rally Championship, al deze tests en sportevenementen hebben Total in staat gesteld te experimenteren met zijn smeermiddelen in extreme omstandigheden en om te zorgen dat de Citroën-raceauto’s de concurrentie aankonden en optimale prestaties konden leveren.
De kracht van de samenwerking tussen Citroën en Total op het gebied van autosport deed zich gelden vanaf de Rally van Marokko in 1969. Citroën begon een erelijst op te bouwen met de Citroën DS21 en zette de strijd voort in de rally-raid, met maar liefst 36 overwinningen en 5 constructeurstitels in de FIA ​World Cup. Tel daarbij ook nog ongelooflijke reeks successen tussen 2003 en 2012 met 8 constructeurstitels en 9 rijderstitels in het World Rally Championship (WRC).
In 2014 besloten Citroën en Total om deel te nemen aan het WTCC-kampioenschap met als gevolg 3 constructeurstitels, 3 rijderstitels en 50 overwinningen. In 2017 keren de beide merken terug in de WRC met de C3 WRC, met overwinningen in Mexico en Catalonië.

Bekijk de video: https://youtu.be/DDiMvmdJZWw

* Gemeten “volgens de officiële M111 FE-test

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

  1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
  2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
  3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
  4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.

En natuurlijk wensen ook wij u fijne kerstdagen en een mooi 2019.

Helaas hebben ook wij aangepaste openingstijden:

Maandag 24 December zijn we gesloten

27, 28 en 29 december zijn we open echter met beperkte capaciteit.

Maandag 31 december zijn we gesloten

En dan op 2 januari staan we het nieuwe jaar weer voor u klaar.