Banden

Banden voor uw Citroën

De banden waarmee uw nieuwe Citroën wordt geleverd, zijn uitstekend opgewassen tegen alle uitdagingen die ze onderweg tegenkomen. Ze zijn namelijk van de modernste materialen gemaakt en speciaal afgestemd op het betreffende model Citroën. Het rubber is getest op rolweerstand, de invloed op de rijdynamiek en geluid, prestaties op hoge snelheid, waterafvoer, winterbestendigheid en vormvastheid. Inderdaad een lange lijst met criteria. Behalve de bandenfabrikant zelf testen ook de Citroën engineers de banden om te beoordelen of ze geschikt zijn voor montage onder het desbetreffend model.

Niet zomaar een band

Als enig contactpunt tussen het voertuig en de weg moet de band de juiste balans vormen tussen grip, tractie, comfort, geluid, lange levensduur, energie-efficiëntie en kosten. Zonder compromissen. Samen met fabrikanten worden banden ontwikkeld speciaal voor elk type auto en voor elk type rijstijl. Bij Gert de Jong Automobielen zullen wij altijd een band adviseren die af fabriek gemonteerd is. Dit is voor Citroën ongeveer 90% Michelin, natuurlijk bieden wij een heel gamma van banden aan passend bij elk budget, rijstijl of behoefte.

Winterbanden

Waarom nu winterbanden en waarom niet? Dit is geheel afhankelijk van het persoonlijke gebruik. Een paar adviezen kunnen we wel geven om zeker over winterbanden na te denken.

Rij je veel kilometers >15000 km per jaar, ga je op wintersport met de auto of wil je gewoon veilig rijden?

In deze gevallen adviseren wij zeker winterbanden. Neem even contact op om een persoonlijk advies of vul het contact formulier in.

Nieuwe wetgeving per 1 januari 2018

3 peak mounten

Vanaf 1 januari 2018 worden alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool als winterband gezien. Winterbanden met een M+S codering voldoen dan niet meer. Deze nieuwe wetgeving geldt ook voor de 4 seizoenenbanden. Veel 4 seizoenenbanden voldoen dan niet meer. De Cross-climat van Michelin is wel geschikt en voorzien van deze type goed keuring. Je kunt deze codering herkennen aan dit symbool wat op de wang van de band is afgedrukt.

U kunt hier de wetgeving nog even bekijken voor EU landen.

Winter/zomer of zomer/winter wissel.

Buiten het wisselen van winter/zomer banden en wielen kunt u de banden ook bij ons opslaan. Dit is natuurlijk net zo makkelijk als de auto al binnen is voor onderhoud of APK dat gelijk de banden gewisseld kunnen worden. Niemand zit te wachten om nog eens een extra afspraak te maken.

Opslag per set en per seizoen kost bij ons  € 50,00 Incl BTW.

EU-Bandenlabel

Alle banden hebben een wettelijk verplicht EU-Bandenlabel, met dit label kunt u snel en makkelijk zien de drie belangrijke band eigenschappen.

Brandstofefficiency

Het symbool met de pomp geeft de efficiencyklasse weer. Deze wordt berekend aan de hand van de rolweerstand. Een lagere rolweerstand scheelt brandstof en dus ook CO₂. De indeling loopt van A (groen) tot en met G (rood).

Extern afrolgeluid

Het symbool met de luidspreker geeft het geluidsniveau weer (het geluid buiten de auto van de band die over de weg rolt). Dit geluid is onderdeel van de totale geluidsproductie van een auto en beïnvloedt zowel het rijcomfort als de invloed op het milieu. Hoe meer zwarte geluidsgolven het symbool toont, hoe luider een band is.

Grip op nat wegdek

Het symbool met de regenwolk duidt op de bandeigenschappen op een natte weg. De prestaties in nat weer zijn van invloed op de veiligheid. De indeling loopt van A tot en met G, waarbij D en G niet worden toegekend.

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

  1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
  2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
  3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
  4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.

En natuurlijk wensen ook wij u fijne kerstdagen en een mooi 2019.

Helaas hebben ook wij aangepaste openingstijden:

Maandag 24 December zijn we gesloten

27, 28 en 29 december zijn we open echter met beperkte capaciteit.

Maandag 31 december zijn we gesloten

En dan op 2 januari staan we het nieuwe jaar weer voor u klaar.