Banden

Banden voor uw Citroën

De banden waarmee uw nieuwe Citroën wordt geleverd, zijn uitstekend opgewassen tegen alle uitdagingen die ze onderweg tegenkomen. Ze zijn namelijk van de modernste materialen gemaakt en speciaal afgestemd op het betreffende model Citroën. Het rubber is getest op rolweerstand, de invloed op de rijdynamiek en geluid, prestaties op hoge snelheid, waterafvoer, winterbestendigheid en vormvastheid. Inderdaad een lange lijst met criteria. Behalve de bandenfabrikant zelf testen ook de Citroën engineers de banden om te beoordelen of ze geschikt zijn voor montage onder het desbetreffend model.

Niet zomaar een band

Als enig contactpunt tussen het voertuig en de weg moet de band de juiste balans vormen tussen grip, tractie, comfort, geluid, lange levensduur, energie-efficiëntie en kosten. Zonder compromissen. Samen met fabrikanten worden banden ontwikkeld speciaal voor elk type auto en voor elk type rijstijl. Bij Gert de Jong Automobielen zullen wij altijd een band adviseren die af fabriek gemonteerd is. Dit is voor Citroën ongeveer 90% Michelin, natuurlijk bieden wij een heel gamma van banden aan passend bij elk budget, rijstijl of behoefte.

Winterbanden

Waarom nu winterbanden en waarom niet? Dit is geheel afhankelijk van het persoonlijke gebruik. Een paar adviezen kunnen we wel geven om zeker over winterbanden na te denken.

Rij je veel kilometers >15000 km per jaar, ga je op wintersport met de auto of wil je gewoon veilig rijden?

In deze gevallen adviseren wij zeker winterbanden. Neem even contact op om een persoonlijk advies of vul het contact formulier in.

Nieuwe wetgeving per 1 januari 2018

3 peak mounten

Vanaf 1 januari 2018 worden alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool als winterband gezien. Winterbanden met een M+S codering voldoen dan niet meer. Deze nieuwe wetgeving geldt ook voor de 4 seizoenenbanden. Veel 4 seizoenenbanden voldoen dan niet meer. De Cross-climat van Michelin is wel geschikt en voorzien van deze type goed keuring. Je kunt deze codering herkennen aan dit symbool wat op de wang van de band is afgedrukt.

U kunt hier de wetgeving nog even bekijken voor EU landen.

Winter/zomer of zomer/winter wissel.

Buiten het wisselen van winter/zomer banden en wielen kunt u de banden ook bij ons opslaan. Dit is natuurlijk net zo makkelijk als de auto al binnen is voor onderhoud of APK dat gelijk de banden gewisseld kunnen worden. Niemand zit te wachten om nog eens een extra afspraak te maken.

Opslag per set en per seizoen kost bij ons  € 50,00 Incl BTW.

EU-Bandenlabel

Alle banden hebben een wettelijk verplicht EU-Bandenlabel, met dit label kunt u snel en makkelijk zien de drie belangrijke band eigenschappen.

Brandstofefficiency

Het symbool met de pomp geeft de efficiencyklasse weer. Deze wordt berekend aan de hand van de rolweerstand. Een lagere rolweerstand scheelt brandstof en dus ook CO₂. De indeling loopt van A (groen) tot en met G (rood).

Extern afrolgeluid

Het symbool met de luidspreker geeft het geluidsniveau weer (het geluid buiten de auto van de band die over de weg rolt). Dit geluid is onderdeel van de totale geluidsproductie van een auto en beïnvloedt zowel het rijcomfort als de invloed op het milieu. Hoe meer zwarte geluidsgolven het symbool toont, hoe luider een band is.

Grip op nat wegdek

Het symbool met de regenwolk duidt op de bandeigenschappen op een natte weg. De prestaties in nat weer zijn van invloed op de veiligheid. De indeling loopt van A tot en met G, waarbij D en G niet worden toegekend.

Citroën Aalsmeer

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.