Airconditioning

NIEUWE AIRCO SERVICE EN NIEUWE PRIJS !!!

Met ingang van 1 juni 2021

Door de aanschaf van 2 super moderne machines kunnen we het hele airco systeem in een half uur volledig leeghalen, vacumeren en vullen. Dat is de reden dat u kunt profiteren van een super lage prijs. Wij durven te stellen dat wij zelfs de goedkoopste in de regio zijn met deze service.

De airconditioning in uw auto bewijst zowel in de zomer als in de winter haar dienst.

In de zomer zorgt ze voor een prettig klimaat in uw auto, in de winter zorgt de airco ervoor dat het vocht dat in de lucht zit beter uit uw auto wordt afgevoerd waardoor het beslaan van de ramen voorkomen wordt.

Werking Airco

Voor een goede werking en het behoud van het aircosysteem is het belangrijk uw airconditioning het hele jaar door regelmatig te gebruiken en deze eens in de twee jaar te laten controleren.

Door (onregelmatig) gebruik, vervuiling en condens kan de koelcapaciteit afnemen en kan er schimmelvorming ontstaan. Met de aircocheck controleren wij  het complete aircosysteem.

De vloeistof/gas die in het systeem rondgepompt wordt, neemt olie als smeermiddel mee. Deze olie zorgt er voor dat rubber afdichtingen en slangen soepel blijven en dus blijven afdichten. Daarom is het regelmatig gebruiken van de airco noodzakelijk. ook in de praktijk blijkt dat auto’s waar de airco altijd aanstaat minder problemen met het systeem optreden dan auto’s waar deze handmatig ingeschakeld worden.

In 80% van de airco problemen is te wijten aan een defecte condensor, deze condensor is helemaal voorin achter de voorbumper gesitueerd en is onderhevig aan regen, sneeuw, pekel, steentjes en insecten. Het dunne materiaal van aluminium wordt hierdoor snel beschadigd en daardoor ontstaat vaak een lek.

Verlies van gas en dus koelcapaciteit

Het aircosysteem is een gesloten systeem echter er verdwijnt door poriën in het materiaal gas en geeft een verlies van 5 tot 10% per jaar bij een goed systeem. Als er te weinig gas in het systeem zit gaat de koel capaciteit achteruit maar het systeem blijft wel werken totdat de druk te laag wordt en het systeem uitgeschakeld gaat worden. Deze druk verlaging gaat juist plaatsvinden naarmate de buiten temperatuur gaat stijgen. Dit kan bij 20 graden zijn maar kan ook bij 40 graden zijn.

De enige goede manier om de hoeveelheid gas in het systeem te controleren is het systeem volledig leeghalen en deze hoeveelheid te meten. Vervolgens het systeem vacumeren en opnieuw vullen met de juiste hoeveelheid gas.

Wat kost airco service?

 • € 24,95 Airco controle
 • € 39,00 Airco reiniging -1 
 • € 89,00 Airco reiniging -2
 • € 99,00 Airco controleren en vullen (R134a) (was 179 Euro).
 • € 99,00 Airco controleren en vullen (R1234Y)  (was 299 Euro)
 • € 138,00 Airco controleren, reinigen en vullen (R134a) (was 218 Euro)
 • € 138,00 Airco controleren, reinigen en vullen (R1234Y) (was 338 Euro)

R134a is een vulmiddel voor de airco wat over enige tijd niet meer is toegestaan door milieu wetgeving R1234Y is het vervangende middel.

*De getoonde prijzen zijn adviesprijzen inclusief BTW.

Wat doen wij dan?

AIRCO CONTROLE

 • de temperatuur van de uitgeblazen lucht
 • de druk van het koudemiddel
 • de koppeling/aandrijfriem van de aircocompressor
 • de algemene staat van de leidingen
 • de staat van de condensor en ventilator

AIRCO REINIGING -1

Intensieve fysieke reiniging van interieurfilterbehuizing en de omgeving.

 

AIRCO REINIGING -2

Grondige fysieke reiniging van de verdamper, interieurfilterbehuizing en de omgeving.

ADVIES VAN CITROËN, reinig ook de verdamper!

airco well® verwijdert vuil en micro-organismen die zich in de interieurfilteromgeving en op de verdamper vormen. Met airco well® worden de ziekteverwekkers met hoge druk weggespoeld en de besmette onderdelen grondig gereinigd. Vraag uw Erkend Reparateur naar de mogelijkheden.

 

AIRCO KOUDEMIDDEL – Controle en bijvullen koudemiddel

Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco-installatie gecontroleerd te worden. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt de airco-installatie leeggehaald en bijgevuld.

AIRCO KOUDEMIDDEL+REINIGING – Controle, reinigen en bijvullen koudemiddel

Bij volledig onderhoud wordt de airco-installatie gecontroleerd, gereinigd en opnieuw gevuld.

Lekkage in het systeem?

Lekkages kunnen wij opsporen door het systeem met een speciaal mengsel van waterstofgas te vullen. Waterstofgas heeft kleinere moleculen dan de gebruikte vloeistof in het systeem en kunnen wij met een speciale detector het waterstofgas detecteren en op die manier de lekkage opsporen. Hele kleine lekkages of lekkages op plekken waar we niet bij kunnen komen is eventueel een methode met Fluor beschikbaar.

 

Kleine lekkage in het systeem en nu?

Bij kleine lekkages waarbij er geen lekkage te vinden is op het moment van controle, kunnen wij het systeem voorzien van Fluor. De Fluor komt bij de lekkage mee naar buiten en wij kunnen in de meeste gevallen met een speciale UV lamp en bril de lekkage zichtbaar maken.

Op sommige plekken kunnen wij de lekkage ook met Fluor niet waarnemen. Dit zijn plekken waar we geen zicht hebben op de airco delen zoals b.v in het dashboard. Maar ook delen die door opvangen van regen beïnvloedt worden. Denk hierbij aan de condensor.

Het bijvoegen van Fluor in het systeem zijn extra kosten aan verbonden.

Het interieurfilter

In het verkeer wordt u omringd door uitlaatgassen, en andere vormen van luchtvervuiling. Dit is slecht voor uw gezondheid. Dit is de reden dat er in uw airco een interieurfilter is geplaatst. Dit filter houdt dit soort luchtvervuiling tegen, zodat u schone lucht kunt inademen. Zorg er dus voor dat u regelmatig uw filter vervangt.
Uiteraard wordt dit filter bij normaal onderhoud vervangen waardoor er voldoende frisse lucht het interieur binnenkomt.
Er zijn veel leasemaatschappijen die het regulier vervangen volgens onderhoud voorschrift niet uitvoeren en daar een eigen termijn aan verbinden. Let hier als berijder en wagenpark beheerder op.
Voor berijders met allergieën en of astma zijn voor veel modellen speciale anti-allergeen interieurfilters beschikbaar voor extra bescherming van de gezondheid. Deze filters houden 94% van fijnstofdeeltjes kleiner dan 1 micrometer tegen, een normaal koolstof filter doet slecht 75%.
 Vraag bij ons of er voor uw auto ook een anti-allergeen filter bestaat en wat dit kost.

De zomer begint....

 1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

 1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
 2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
 3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
 4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.

En natuurlijk wensen ook wij u fijne kerstdagen en een mooi 2019.

Helaas hebben ook wij aangepaste openingstijden:

Maandag 24 December zijn we gesloten

27, 28 en 29 december zijn we open echter met beperkte capaciteit.

Maandag 31 december zijn we gesloten

En dan op 2 januari staan we het nieuwe jaar weer voor u klaar.