Automatische versnellingsbak.

Volledig automatisch of semi automatisch

Wat zijn nu de verschillen en wat merk ik met rijden tussen deze 2 automatische versnellingsbakken.

De volautomatische versnellingsbak schakelt soepel over en het koppel wordt bijna constant overgebracht naar de wielen waardoor je een constante acceleratie waarneemt. Deze versnellingsbak kent een hoog comfort, echter kent veel slip waardoor energie en dus brandstof verbruik toeneemt.

De semi automatische versnellingsbak is eigenlijk een gerobotiseerde (normale)versnellingsbak. Deze versnellingsbak is zelfs voorzien van een normale droge plaat koppeling net zoals in een handgeschakelde versnellingsbak. De koppeling kent weinig slip en is dus ten opzichte van de volautomaat energie zuinig. De rijeigenschappen zijn minder comfortabel omdat tijdens het overschakelen het koppel niet meer overgebracht wordt op de wielen waardoor je soms het gevoel hebt dat er handmatig wordt geschakeld.

Citroën Aalsmeer

Winteradvies...

  1. Beslagen ramen onder de temperatuur van 4 graden komt voor omdat de airco niet meer werkt uit veiligheid. Advies temperatuur verhogen en ventilatie snelheid hoog zetten. Eventueel een raam op een klein kiertje zetten.
  2. Met sneeuw en ijs zorg voor voldoende grip, laat de banden checken op profiel diepte of overweeg winterbanden of Michelin Cross climate all season banden.