Automatische versnellingsbak.

Volledig automatisch of semi automatisch

Wat zijn nu de verschillen en wat merk ik met rijden tussen deze 2 automatische versnellingsbakken.

De volautomatische versnellingsbak schakelt soepel over en het koppel wordt bijna constant overgebracht naar de wielen waardoor je een constante acceleratie waarneemt. Deze versnellingsbak kent een hoog comfort, echter kent veel slip waardoor energie en dus brandstof verbruik toeneemt.

De semi automatische versnellingsbak is eigenlijk een gerobotiseerde (normale)versnellingsbak. Deze versnellingsbak is zelfs voorzien van een normale droge plaat koppeling net zoals in een handgeschakelde versnellingsbak. De koppeling kent weinig slip en is dus ten opzichte van de volautomaat energie zuinig. De rijeigenschappen zijn minder comfortabel omdat tijdens het overschakelen het koppel niet meer overgebracht wordt op de wielen waardoor je soms het gevoel hebt dat er handmatig wordt geschakeld.

Citroën Aalsmeer

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.