Corona

Hoe gaan wij als bedrijf om met de Corona en wat kunt u van ons verwachten.

Hoe en wat tijdens de Corona

We realiseren ons meer dan ooit hoe belangrijk het is dat wij ook in deze periode de mobiliteit van onze klanten kunnen garanderen. We stellen dan ook alles in het werk om dit mogelijk te maken en volgen de richtlijnen van Citroën, RDW, Bovag maar ook overheid, RIVM en GGD en houden dit nauwlettend in de gaten. Waar nodig zullen we richtlijnen toevoegen of aanpassen en dit snel communiceren.

Mijn auto heeft een servicebeurt of reparatie nodig, kan ik gewoon langskomen?

Wij zijn vooralsnog gewoon geopend. Om er zeker van te zijn dat u niet voor een gesloten deur staat, verzoeken we u om vooraf contact op te nemen met ons. Wij zullen dan de mogelijkheden doorlopen voor reparatie/service afgestemd op uw en onze persoonlijke situatie.

Welke soorten werkzaamheden kunnen in de werkplaats worden uitgevoerd tijdens de komende periode?

Wij hebben alle maatregelen getroffen om u op een veilige manier te ontvangen. Dat betekent dat alle gebruikelijke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd; onderhoud, reparatie en APK.
Hoewel het op dit moment niet het geval is, zou het zo kunnen zijn dat wij door uitval van medewerkers, prioriteit moet geven aan urgente reparaties.

Mijn auto maakt deel uit van een terugroepcampagne. Moet ik een afspraak maken?

Ja. Dit raden wij u ten zeerste aan, zeker in het geval dit een veiligheidsactie betreft. Uw veiligheid is onze prioriteit.

Is Citroën Assistance nog actief?

Ja, we houden deze service actief. Heeft u pech en wilt u contact met ons opnemen, bel ons dan via het nummer 0800 022 22 44 (of +31 20 654 56 38 vanuit het buitenland). Let op, de voorwaarden voor Assistance blijven ongewijzigd. Zo blijft Assistance Pechhulp geldig tot maximaal 12 maanden na het vorige onderhoud.

Wanneer ik te laat ben voor het fabrieksvoorgeschreven onderhoud, zal ik dan ook mijn fabrieksgarantie verliezen?

Nee, indien u door de Corona crisis niet in de gelegenheid bent om de Erkend Reparateur tebezoeken, zal er een tolerantie voorzien worden van 3 maanden OF 3000 kilometer (wat als eerste
voorkomt). Let op, dit geldt niet voor APK. Hiervoor blijven de voorschriften vanuit het RDW leidend. Ook voor Assistance blijven de voorwaarden ongewijzigd. Zo blijft Citroën Assistance geldig tot maximaal 12 maanden na het vorige onderhoud.

Hoe gaat het met de APK?

Als de APK op uw voertuig is verlopen, dan mag u niet rijden. Dit is om de voertuigveiligheid te borgen. U mag alleen gebruik maken van de openbare weg om het voertuig APK te laten keuren.

Uw voertuig mag wel gedurende 2 maanden na de vervaldatum zonder APK op de openbare weg staan.

Uiteraard kunt u net zoals altijd de auto 2 maanden voor het aflopen van de keuringsdatum de auto aanbieden voor de keuring. De nieuwe vervaldatum APK blijft dan hetzelfde.

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

  1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
  2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
  3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
  4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.

En natuurlijk wensen ook wij u fijne kerstdagen en een mooi 2019.

Helaas hebben ook wij aangepaste openingstijden:

Maandag 24 December zijn we gesloten

27, 28 en 29 december zijn we open echter met beperkte capaciteit.

Maandag 31 december zijn we gesloten

En dan op 2 januari staan we het nieuwe jaar weer voor u klaar.