Airconditioning

De airconditioning in uw auto bewijst zowel in de zomer als in de winter haar dienst.

In de zomer zorgt ze voor een prettig klimaat in uw auto, in de winter zorgt de airco ervoor dat het vocht dat in de lucht zit beter uit uw auto wordt afgevoerd.

Werking Airco

Voor een goede werking en het behoud van het aircosysteem is het belangrijk uw airconditioning het hele jaar door regelmatig te gebruiken en deze eens in de twee jaar te laten controleren.

Door (onregelmatig) gebruik, vervuiling en condens kan de koelcapaciteit afnemen en kan er schimmelvorming ontstaan. Met de aircocheck controleren wij  het complete aircosysteem.

De vloeistof/gas die in het systeem rondgepompt wordt, neem olie als smeermiddel mee. Deze olie zorgt er voor dat rubber afdichtingen en slangen soepel blijven en dus blijven afdichten. Daarom is het regelmatig gebruiken van de airco noodzakelijk. ook in de praktijk blijkt dat auto’s waar de airco altijd aanstaat minder problemen met het systeem optreden dan auto’s waar deze handmatig ingeschakeld worden.

In 80% van de airco problemen is te wijten aan een defecte condensor, deze condensor is helemaal voorin achter de voorbumper gesitueerd en is onderhevig aan regen, sneeuw, pekel, steentjes en insecten. Het dunne materiaal van aluminium wordt hierdoor snel beschadigd en daardoor ontstaat vaak een lek.

Wat kost airco service?

  • € 29,00 Airco controle
  • € 39,00 Airco reiniging 
  • € 139,00 Airco controleren en vullen (R134a) 
  • € 279,00 Airco controleren en vullen (R1234Y) 
  • € 179,00 Airco controleren, reinigen en vullen (R134a)
  • € 299,00 Airco controleren, reinigen en vullen (R1234Y)

R134a is een vulmiddel voor de airco wat over enige tijd niet meer is toegestaan door milieu wetgeving R1234Y is het vervangende middel.

*De getoonde prijzen zijn adviesprijzen inclusief BTW.

Het interieurfilter

In het verkeer wordt u omringd door uitlaatgassen, en andere vormen van luchtvervuiling. Dit is slecht voor uw gezondheid. Dit is de reden dat er in uw airco een interieurfilter is geplaatst. Dit filter houdt dit soort luchtvervuiling tegen, zodat u schone lucht kunt inademen. Zorg er dus voor dat u regelmatig uw filter vervangt.
Uiteraard wordt dit filter bij normaal onderhoud vervangen waardoor er voldoende frisse lucht het interieur binnenkomt.
Er zijn veel leasemaatschappijen die het regulier vervangen volgens onderhoud voorschrift niet uitvoeren en daar een eigen termijn aan verbinden. Let hier als berijder en wagenpark beheerder op.
Voor berijders met allergieën en of astma zijn voor veel modellen speciale anti-allergeen interieurfilters beschikbaar voor extra bescherming van de gezondheid. Deze filters houden 94% van fijnstofdeeltjes kleiner dan 1 micrometer tegen, een normaal koolstof filter doet slecht 75%.
 Vraag bij ons of er voor uw auto ook een anti-allergeen filter bestaat en wat dit kost.
Citroën Aalsmeer

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.